tisdag 27 maj 2014

Fynd i de egna gömmorna


Föreningen Soluppgången föddes redan 1986 men låg länge i malpåse. I sin nuvarande form föddes den delvis ur en önskan att göra slut på allt garn som låg och skräpade sedan förra stickboomen på 1980-talet.

Det mesta av det garn som fanns då, någon gång 2007, har gått åt. Det har även förbrukats många (kilo?)meter donerat garn. Men livet är fullt av överraskningar och plötsligt dyker det flera kilo gammalt garn i de egna gömmorna. Det borde absolut vara sista gången detta händer mig. Om det händer dig och du inte tror att du kommer att göra något av ditt fynd, får du förstås gärna skänka det till oss.

Nästa tillfälle du kan komma till oss personligen med ditt överblivna garn, så att vi kan fortsätta vårt solidariska handarbetande på ett miljövänligt sätt, är under Malmö Feministiska forum 12-14/6 https://www.facebook.com/#!/feministiskfestival?fref=nf

Hoppas vi ses då!

2 kommentarer:

  1. Tjoa om det börjar tryta har fått en del donerat till er men har 0 i fantasi just nu.

    SvaraRadera
  2. Det lär dröja ett tag innan det tryter även om det är dåligt med sockgarn. För att de ska bli hållbara och varma bör det ju helst vara ull- och syntetblandning. Men det går att sticka annat så länge.

    Skulle du få mer inspiration av pälsgarn? I så fall kan jag skicka det till dig. Jag har fått några olika varianter.

    SvaraRadera