fredag 21 januari 2011

Nytt år, nya lån
För första gången har återbetalningen av utestående lån generat så mycket pengar att det räckte till två nya lån. Det är vi förstås glada för! Det betyder ju dels att det går bra för låntagarna, dels att vi kan ge nya låntagare chansen att få låna.
Det är inte alltid det finns kvinnor som sysslar med odling som är intresserade av att låna just när vi letar låntagare. Den här gången fanns det inga så vi gjorde ett avsteg från våra principer. Det blev en grupp kvinnor i Indonesien som sysslar med grisuppfödning. Ja, vet vet, det är det sämsta av allt, men vi charmades av deras programförklaring, en önskan att göra sig obereonde av sina män. Vi placerade därför alla innestående pengar i denna grupp. Läs mer på adressen
Ytterligare ett skäl till att vi bestämde att göra detta avsteg från våra principer är att vi har funnit att vi faktiskt har gjort det tidigare. Om det har skett för att vi har blivit vilseledda av informationen om låntagarna på KIVA:s hemsida, eller om det beror på att vi har läst slarvigt, vet vi faktiskt inte. Misstagen har i alla fall uppdagats när vi har fått information om hur det har gått för låntagarna. Vi lovar dock att vi ska vara mer uppmärksamma i fortsättningen och det här avsteget från principerna var en engångsföreteelse. Förr eller senare dyker det alltid upp en låntagare som passar ihop med våra önskemål. Det är bara att låta processsen ta lite tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar