torsdag 27 januari 2011

Göra skillnad i världen

Yes, I vant to help! Tell me how!


Som privatperson: handla av Soluppgången. Du konsumerar miljövänligt och bidrar till en bättre värld eftersom alla pengar vi får in lånas ut till fattiga kvinnor som försörjer sig på jordbruk. Det finns cirka 125 mössor i olika storlekar, material och färger, cirka 30 olika par vantar, 30 olika par benvärmare, 25 par torgvantar och 10 rundsjalar. Vi bemödar oss om att variera oss så att alla produkter är unika. Om du är nyfiken får du titta på de gamla bilderna i tidigare blogginlägg och framförallt i blogginlägget till salu från juli förra året. Du kan också be att vi stickar något i dina favoritfärger, om vi har dem i lager. Mejla oss och fråga.

Priser:

Vi arbetar efter principen minimipriser för att nästan alla ska kunna handla av oss. För en mössa, ett par barn- eller torgvantar betalar du minst 60 kr, ett par vantar vuxenstorlek minst 70 kr, benvärmare minst 100 kr, rundsjalar 120- 150 kr beroende på storlek. Som hittat för svenskt handarbete så du kan självfallet välja att betala mer!Skänk garn till Soluppgången. Även stickade/ virkade plagg/dukar o dyl som vi kan återanvända och små nystan med restgarner tas tacksamt emot. Vi hämtar om vi kan. Annars kan posten bidra med miljövänligt försvarbar transport.

Som förening: om ni ska ha ett möte eller annat arrangemang där många personer som kan tänkas vara intresserade samlas, bjud in Soluppgången. Om vi har tid och kan transportera oss på ett miljövänligt sätt kan vi komma till er.

Som butiksinnehavare: bli återförsäljare för Soluppgången.Vi hoppas vi träffas på några av sommarens alla festivaler. Håll koll på den här sidan så får du besked om var vi kommer att dyka upp.Mejladress om du vill handla, skänka, bjuda in eller samarbeta med oss
soluppgangen@yahoo.se

Om du vill se vilka låntagare vi valt
http://www.kiva.org/lender/lena1855

Sist men inte minst kan du förstås låna ut pengar själv. Besök
http://www.kiva.org/


Tillsammans kan vi göra världen lite bättre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar