tisdag 24 maj 2022

Tillbaka till one trick pony

 


Javisst, det kan väl nästan klassas som besatthet men kanske en ganska bra, nu när det går så dåligt att möta nya kunder. Det är kanske lättare att skänka bort stickade barntröjor till någon annan välgörenhetsorganisation, än vantar och mössor till vuxna, om de inte skulle bli sålda. Tillfällena att möta nya kunder lyser fortfarande med sin frånvaro.

Den bruna tröjan där det röda feministmärket kan skönjas, har också bidragit till att göra att lagret av färdigstickat inte fylls på så fort. Det har blivit baklängesstickning två gånger. Den första för att jag glömde göra knapphål. Efter baklängesstickningen placerade jag knapphålet på fel sida. Först tredje gången blev det rätt så nu är det bara att jobba på. 

Garnet i den bruna stora tröjan är ett peruanskt ekologiskt ullgarn som donerats av garnaffären "Litet nystan" i Stockholm och ingår i försöket att få till lite större barntröjor. Mina försök att bara räkna om mönstret för att få en större har gått sådär. Men med tjockare garn och större stickor går det, åtminstone än så länge, bra att använda ursprungsmönstret och jag slipper räkna. Det är en klar fördel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar