söndag 14 juni 2020

Tre ufon i hamn


När alla möjligheter att möta presumtiva kunder är borta på grund av coronakrisen gäller det att se till att inte lagret av färdigstickat ökas på för fort. Då kan det passa bra att ta tag i en del gamla ufon som kanske ändå inte kommer att hamna i lagret för färdigstickat. De båda dockorna påbörjades när barnen i huset var små. Det är ett tag sedan. Den yngsta fyllde 31 år i måndags. Dockorna kommer inte att hamna i lagret som är ämnat för försäljning. Hur de ska komma vidare är i nuläget inte helt klart. Eftersom de till slut har blivit färdigställda har de åtminstone förutsättningar att komma vidare på något sätt, och sliper att ligga kvar och alstra dålig feng shui.

Mössan hamnar däremot i lagret för färdigstickat för framtida försäljning, Det är en dotters ufo som var nästan klart. Det saknade bara resårkanten. Det tog visserligen ett tag att vaska fram rätt stickor och garn för att färdigställa mössan, men nu är det gjort. Eftersom den redan var så långt kommen kändes det fel att repa upp den för att återanvända garnet. Garn är inte heller något som saknas i lagren även om det snart är brist på vissa färger om en ska sticka regnbågsfärgat. Men det går förstås att sticka annat och det går finfint att brodera, Hur regnbågsbroderiet ska se ut har jag dock inte helt klart för mig. Finns det någon som kan tipsa?

Nu är det bara symaskinen som ska komma igång igen. I pipelinen ligger att tiotal flickklänningar med stickad överdel. Överdelen är färdigstickad och det är den tidsödande delen i den här produktionen. De får dock vänta tills de regniga dagarna behagar infinna sig och allt ogräset är bortrensat från grönsakslandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar