söndag 24 mars 2019

På stickorna i stan


När en bor på två ställen är det inte omöjligt att ha kanske 15 projekt på gång samtidigt. Här är det som för tillfället sitter på stickorna i stan, där jag tillbringar arbetsveckorna. Av de här nio projekten är det mesta fel saker.

Vantlagret är välfyllt men ändå trillar det upp nya vantpar på stickorna. I jakten på restgarn har de randiga vantarna tillkommit. Nu slutar det säkert som vanligt med att det bara blir 15 eller 20 centimeter kvar att sticka in i en restgarnsfilt. Och restgarnsfiltar har det knappast varit någon strykande åtgång på så varför halkar det upp en till på stickorna? Jo, för att det är så roligt att se hur de blir. Den som halkade upp nu är det mest bomullsgarn i och det finns det ingen lagret. Vantar och mössor är det lätt att skapa sig en bild av hur slutresultatet kommer att bli, men med restgarnsfiltar vet en aldrig. Det är därför de är så roliga. Visst är det okej att ha lite roligt också?

Fruktpåsar är verkligen det som borde sitta på stickorna hela tiden men de är så förutsägbara så därför får de ibland stå tillbaka. Kanske för benvärmare,som också delvis tillkommit i jakten på restgarn. Det är slaktade sockar från A.s garndonation där jag har sparat skaften och fyller på med lite annat garn ur gömmorna. Men benvärmare behövs också. Det lagret är inte särskilt stort. Det är inte heller lagret av barnvantar som det finns ett par påbörjade på bilden. Och sockar! Ifall det blir dåligt väder på Urkultfestivalen i år kanske det är bra att sticka några fler par sockar, Men jag fortsätter att roa mig med restgarnsfilten en stund till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar