söndag 14 augusti 2016

Viktiga youtubeklippVi har presenterat dessa länkar tidigare men då internetuppkopplingen gjorde det svårt att visa dem under Soluppgångens föreläsningen på Markusgården i samband med Urkultfestivalen, lovade jag att lägga upp dem på bloggen på nytt. Vi hoppas att du också får inspiration att göra skillnad i världen när du ser dem.

Vi bifogar dessutom ett ovanligt klarsynt citat från "Lärobok för 90-talet" som åtminstone ger oss ytterligare ett argument för att fortsätta vårt arbete med att göra skillnad i välden.

"Vi har ju hamnat i en aningen löjlig situation där högersidan, i så gott som alla västländer inklusive Sverige, hävdar att de rika måste få ökningar av sina inkomster och de fattiga minskningar av sina för att de två grupperna skall stimuleras att arbeta bättre! Internationellt är nettoresultatet av denna logik en kraftig inkomstöverföring från de fattiga till de rika länderna. Förr eller senare kommer detta att leda till någon form av reaktion, kanske till en"revolutionär terrorism" med moderna, tekniskt högeffektiva terrorinstrument." skriver Gunnar Adler Karlsson 1990

Starkt klipp om varför fattigdomen måste bekämpas

https://www.youtube.com/watch?v=HjKCogPo1eI


Och om varför det är viktigt att satsa på kvinnor/flickor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar