fredag 5 februari 2016

Eftersläntarlån januari 2016

Det har inte trillat in flera hundra dollar till som faktiskt förväntades i januari. Enligt beräkningarna skulle vi ju ha passerat 41.000 utlånade dollar om det gått enligt planerna. Kanske har det för första gången gått riktigt dålig för låntagarna.

Ett lån till blev det i alla fall i januari. Det gick till ett projekt i Tanzania som vill sälja miljövänliga spisar på kredit så att fler fattiga ska kunna köpa dem. På bilden ser det som om det är två är som är låntagare, men projektet är i allra högsta grad till nytta för fattiga kvinnor i Tanzania eftersom det nästan alltid faller på deras lott att samla in veden. En snåleldad spis minskar alltså deras arbetsbörda och dessutom belastningen på miljön eftersom det går åt mindre ved när de ska laga mat. Om du vill veta mer om lånet kan du klicka på namnet och sedan på öppna länk.

Det händer att vi bidrar till lån till olika grupper och då går det inte alltid att hitta grupper som består av enbart kvinnor. Vi försöker förstås att välja grupper där kvinnor är i majoritet men det kan ibland vara svårt att veta om de presenterade namnen är mans- eller kvinnonamn. I vilket fall som helst är de kvinnliga låntagarna i förkrossande majoritet 99,61 %. Är det godkänt?
GlobalArusha, TanzanialoanA loan to to provide credit to end users to allow them to purchase a life saving stove.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar