tisdag 30 december 2014

Absolut sista lånen 2014

Även om det skulle trilla in mer pengar på Kivakontot kan vi lova att det här är de absolut sista lånen år 2014. Den här gången blev det bara handarbetande kvinnor. De presenterades åtminstone som det på Kivas hemsida men det är tveksamt när det gäller kvinnan i Boliva. I vilket fall som helst var hon, liksom kvinnan i Filippinerna ensamstående, så nåd fick gå före rätt.

Under året brukar vi vara återhållsamma med att donera till Kiva. I början, innan vi lärt oss hantera hemsidan. blev det automatiskt en hel del donationer, så vi har väl tyckt att vi har gjort vårt. Nu är det ju några år sedan och för att vi ska kunna fortsätta med det vi gör är det viktigt att Kiva finns. Därför offrade vi ett helt lån och donerade en slant den här gången. Nu är Kivakontot  på noll men vi är på topp och ser fram mot ett nytt spännande 2015. Kommer vi måhända att passera 50.000 utlånade dollar under 2015? Tanken är inte orimlig. Återbetalningarna tickar in varje månad så var och varannan månad passerar vi en ny "tusenstolpe". 28.000 i januari, 29.000 i februari om det går som planerat för låntagarna.

Inventeringen i mars förra året visade att det finns handarbeten motsvarande donationer för nästan 30.000 kronor. Lite har gått åt under året men en hel del nytt har tillkommit så kan vi bara komma ut och träffa nya donatorer är målet 50.000 utlånade dollar inte så avlägset. Ska vi spänna bågen?

Nu önskar vi alla låntagare, alla bloggbesökare, alla donatorer och alla handarbetare ett riktigt gott nytt 2015!

 • Coronita De Mavati Group Mavati, San Felipe del Progresi, Mexico
  loanA loan to to buy fine-checked fabric, thread, needles, and the like.
  $25.00
 • Melodia Minglanilla, Cebu, Philippines
  loanA loan to to buy more materials for her business.
  $25.00
 • Maria Auxiliadora Group La Paz / El Alto, Bolivia
  loanA loan to to buy cloth in bulk.
  $25.00

2 kommentarer:

 1. Självklart ska det vara målet för året.
  Och då levererar jag ett tips som kanske kan ge ett eller annat lån i utbyte. Lägg upp bild på det som finns med erbjudandet om att köpa online med pris ex frakt så klart. För det verkar som om det kan vara svårt att hitta marknadsplatser och det kan ju vara som för mig i fel ände av landet allt jämt.

  SvaraRadera
 2. Ja, Pia det kanske måste bli så. Det har funnits i bakhuvudet länge men att hålla igång "nätförsäljning" är också något som tar tid från det som är roligt, det vill säga att handarbeta. Jag behöver nog fundera på det lite till.

  SvaraRadera