söndag 11 februari 2018

Närmare kaklet


Det går sådär med föresatsen att inte ta ner något garn från övervåningen innan diverse ufon och det mesta av allt garn som finns på bottenvåningen förbrukats, Den diagonala restgarnsfilten i ullgarner påbörjades för kanske två år sedan.

Att sticka diagonalfilten var så kul att jag också påbörjade en i syntetgarner samtidigt, Båda filtarna blev ufon. Då funderade allvarligt på hur jag skulle få till extra mycket restgarnssnuttar. Två år senare är det inget problem. Den egna stickningen har förstås genererat mängder med med restgarner, men flera olika garndonationer har också innehållit garn som lämpar sig just för den här typen av projekt. Så fort den här filten är klar kommer en ny i ullgarner att påbörjas. Det finns troligtvis garn kvar i restgarnspåsen, så jag behöver inte plocka ner mer garn från övervåningen. Fast jag borde förstås sticka färdigt syntetfilten först.

I övre högra hörnet syns en del av en poncho som nu har kommit lite mer än halvvägs. Tant Koftas och Helenes garndonationer har bidragit till den. Det vita i nedre vänstra hörnet var först tänkt att bli en dockklänning, men den blir så stor att den nog passar en lite flicka bättre om/när den kommer ända in i kalklet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar