måndag 10 april 2017

Mer planer för Tant Koftas garn


Det kommer att ta tid att göra slut på 20 kilo bomullsgarn och risken finns att det till slut blir så att allt som färdigställs har samma färg. Därför var det positivt att hitta ett paket grön textilfärg som blivit kvarglömt i ett skåp. Nu har ett drygt kilo av garnet fått en olivgrön färg som passar väldigt bra ihop med den bruna.

Det kommer visserligen att ta en del tid att få nystat det gröna garnet som valsat runt i tvättmaskinen och trasslat ihop sig, men när det är klart kommer det att stickas ponchos, babyfiltar och kanske en och annan barnklänning. Tack Tant Kofta!

4 kommentarer:

 1. Man kan färga med karamellfärg men då måste det vara ull.

  SvaraRadera
 2. Ja, ullgarn finns ju men någon gammal karamellfärg hittade jag inte i skafferiet. Ska jag köpa ny? Håller garnet färgen?

  SvaraRadera
 3. Beta garnet med alun innan och bind med ättika bad. Bör kanske mest användas till alster som inte behöver tvättas alt för ofta men mina karamellfärgade sjalar har hållt färgen.

  SvaraRadera
 4. Det var ju tur att jag inte hittade någon gammal karamellfärg för då hade jag nog blivit besviken över att inte komma vidare. Det hade jag inte gjort eftersom något alun inte finns kvar i huset. Efter att det förblivit oanvänt i många år, då jag aldrig kom mig för att växtfärga några garner på 80- talet, passade jag det vidare till en person jag tänkte kunde få användning för det. Men det är väl bara att skaffa nytt.

  SvaraRadera