torsdag 12 januari 2017

Nominerade till Gräsrotspriset!

 Året 2017 rivstartar! I konkurrens med 14 andra, bland annat giganter som IRM och Skiftet har föreningen Soluppgången nominerats till ETC:s gräsrotspris för år 2016. Det är förstås en stor ära och även om våra förhoppningar att i den här konkurrensen stå som segrare efter att tidnings läsare röstat, kanske det kan inspirera andra att följa vårt exempel. Det går att göra precis vad som helst som kan generera pengar och bestämma sig för att pengarna ska gå till mikrolån. Genom att öka möjligheterna för människor att skaffa sig drägliga liv där de befinner sig, kan åtminstone en del av flyktingströmmarna i världen förhindras.

Om du vill läsa mer om gräsrotspriset och kanske rösta kan du göra det med nedanstående länk

http://www.etc.se/inrikes/du-bestammer-vem-ska-vinna-grasrotspriset-2017


Om nu 2017 rivstartar, och förhoppningsvis fortsätter på samma sätt, är det kanske på sin plats med en liten summering av det fantastiska året 2016. Vi passerade 52 000 utlånade dollar och vi kommer, om det går bra för våra låntagare, att passera en ny 1000- dollars gräns åtminstone de närmaste två månaderna.

Vi har bidragit till att mer än 2000 olika låntagare i 65 olika länder har fått mikrolån. Under det gångna året har vi förutom kvinnor som sysslar med odling lånat ut till projekt som vill sprida miljövänliga spisar till den fattiga landsbygdsbefolkningen i tre olika afrikanska länder.

Vi har för första gången fått fantastiskt fina garndonationer från garnförsäljare, Litet Nystan i Stockholm

http://www.litetnystan.se/

och Tant Kofta i Romelanda

http://www.tantkofta.se/

Stort tack än en gång!

Vi tackar också av hela vårt hjärta alla som genom åren har handlat av oss och som gjort vårt arbete med att göra skillnad i världen möjligt. Utan er hade vårt arbete inte kunnat åstadkomma vad vi har åstadkommit. Stort tack till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar