fredag 8 maj 2015

Återbruk


Det går att återbruka maskinstickat om en får brist på garn, eller om en har plagg som en tror inte ens andrahandsbutikerna kommer att kunna bli av med.  Här är ett exempel på en lyckad och en misslyckad slakt.

Till höger syns den lyckade, en liten stickad bolero med luva, ett enligt mig ganska onödigt plagg. När jag väl hade delat upp plagget i stycken var det mycket användbart garn. På bilden syns den andra mössan och det blir minst tre till om jag nu fortsätter att sticka mössor av garnet.

Till vänster syns den "misslyckade". Det visade sig att delarna var klippta ur ett större stycke maskinstickat "tyg". Alltså kommer det att generera mängder med ganska korta bitar av mycket tunt garn. Just nu har jag inga planer på att gå vidare med det projektet. Det får bli när det är helt slut på allt annat material.

2 kommentarer:

  1. Man kan ju återbruka den maskinstickade genom att göra likadant använd det stickade som ett tyg och klipp ut delar och sy ihop. Det kan ju bli ett häftigt set med vantar och mössa av samma stycke.

    SvaraRadera
  2. Tack för det smarta tipset! Jag är bara lite orolig att jag just i det här fallet, med så tunna trådar inte ska lyckas få sytt fast alla ordentligt. Jag får som om jag vågar prova.

    SvaraRadera