fredag 31 oktober 2014

Enkla halsdukar


Enklast möjliga halsdukar med bara räta maskor påbörjades inför olika festivaler. Den brungrå och den lejongula påbörjades inför Feministisk festival i Malmö, den blårandiga inför dito festival i Göteborg. Varför då kanske du undrar. Jo, vi brukar försöka få lite hjälp med stickandet när vi är ute i sådana här sammanhang.

Det finns många som kan sticka och det finns många som kan sticka och lyssna samtidigt även om det fortfarande finns en och annan som tror att det är omöjligt. Det är framförallt äldre personer. Jag (Lena) blev själv uppmanad att sluta sticka på en föreläsning för en tid sedan. Jag vägrade förstås. Att inte sticka när en sitter och lyssnar är slöseri med tid.

Tyvärr är det inte så många som nappat på vårt erbjudande att ta med sig en stickning till föreläsningen de varit på väg till, så nu har halsdukarna avslutats av mig.

Tills slut är återbetalningarna i oktober utlånade igen. Eftersläntarpengarna gick två odlande kvinnor och en kvinna som både odlar och tillverkar bland annat smycken av begagnade sugrör som hon hittar på gatan.

Vi önskar dem alla lycka till!

 • Las Chaskas Group La Convencion / Santa Ana, Peru
  loanA loan to to buy seeds and fertilizers.

 • Srey Hen Kampong Cham province, Cheung Prey district, Cambodia
  loanA loan to to buy fertilizer and seed for her farmland.

 • Benedicta Kigali, Uganda
  loanA loan to to purchase seedlings and raw materials to expand agricultural and artisan business; and to purchase a vehicle to more efficiently transport goods to the market.

3 kommentarer:

 1. De där sugrörssmyckena skulle man vilja se.

  SvaraRadera
 2. Håller absolut med. Tror du att det kan vara ett örhänge av sugrör hon har på sig?

  SvaraRadera
 3. Ja jag kan nästan tro det. Efter att ha varit aktiv på kiva sidan ett tag så är det just sånt jag skulle vilja kunna ta reda på. Hur blev huset för henne i Philipinerna, gick det bra för kvinnan med grisarna osv.

  SvaraRadera