lördag 9 augusti 2014

Interactuar Colombia

Efter att först ha fått nej när vi via Kiva ville ha kontakt med en av deras fältpartners i Colombia, Interactuar, och själva via deras hemsida försökt få kontakt, lyckades vi med hjälp av Santiago (stort tack för det!) få till ett möte med organisationen som sedan 30 år tillbaka hjälper mindre bemedlade colombianer att ta kontroll över sina liv. Det sker genom utbildning inom olika områden som till exempel turism, mathantering, administration och varumärkesbyggande för i första hand eget företagande. Om jag inte minns fel består 90 % av alla företag i Colombia av företag med högst tre anställda. För att stärka dessa småföretagare har Interactuar också olika försäkringar som ska skydda dem mot oförutsedda händelser som sjukdom och brand.

Interactuars huvudkontor är en imponerande anläggning några metrostationer från centrala Medellin. Här arbetar cirka 200 personer. Ytterligare 100 personer arbetar för organisationen på andra platser i Medellin.En del av den stora anläggningen
I anläggningen finns förutom kontor för de anställda olika typer lektionssalar för både praktiskt och teoretisk undervisning.
Två glada colombianska ungdomar lär sig hantera mat
Här nedan slår man två flugor en smäll. Några personer får lära sig att hantera dator och att arbeta med design samtidigt som småföretagare får hjälp med att bygga sina varumärken och synliggöra sina produkter.

Arbete med varumärken och design
Exempel på vad varumärkes/designarbetena kan resultera i
             I teorisalen pågår undervisningen för fullt.

Uppmärksamma elever följer med på lektionen
Precis som i Sverige finns det myndigheter som kontrollerar hanteringen av livsmedel. Om en småföretagare inom livsmedelsbranschen får anmärkningar på hanteringen kan de här få hjälp med tester av vad som gått snett och råd för att avhjälpa problemen.


Interactuars stolthet, livsmedelslaboratoriet
Visst är den fin Intectuars logga som symboliserar hela familjer som sträcker sig mot en ljusare framtid. Vi tackar Iovana en volontär från Rumänien och Daniel som är anställs av Interactuar som tog emot oss, visade oss runt och gjorde oss så imponerade. Med på bilden finns också Tova i mitten. Nu återstår att se när och hur vi får tillfälle att stödja Interactuars fantastiska verksamhet.


                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar