fredag 31 maj 2013

Nytt spännande paketTvå sjalar, två par vantar och ett par pulsvärmare innehöll paketet från Pia den här gången. Jättestort tack! Vi studerade noga de lila vantarna och konstaterade att de nog är tvåvändsstickade. Att de bruna är tovade var ju inte svårt att avgöra, men tekniken i pulsvärmarna går vi bet. Likaså i frågan om paljetterna i den röda sjalen fanns med i garnet från början eller om de är ditsydda i efterhand. Ungefär en och en halv låneandel á 25 dollar lär det bli när detta är omvandlat till lån. Tack än en gång!

3 kommentarer:

 1. Paljetterna kom med garnet. Pulsvärmarna är krokade. Tekniken gillas ofta av så kallade lajvare då många tycker det ser "medeltida" ut. Funderingen om vantarna var halvrätt de är tvåfärgstickade men inte tvååndsstickade den tekniken behärskar jag inte ännu.

  SvaraRadera
 2. Jaha, krokat, det borde vi förstås tänkt på. Troligen var inte den enda av oss som behärskar den tekniken närvarande när vi studerade innehållet i paketet. Fint var det i alla fall!

  Den fina gråa sjalen inspirerade till efterföljare. Pytt däremot, som alla håller på med i stickkafét på fb och som väl ingick i den röda sjalen verkar kräva full koncentration. Det är än så länge, när produktionen måste gå på högvarv inför sommarens festivaler,alltför komplicerat.

  SvaraRadera
 3. Pajettsjalen var inte en pytt utan nåt helt annat som jag inte minns namnet på. Har däremot en pytt som ska få följa med nästa paket.(Måste bara få lite lön först)

  SvaraRadera