lördag 30 mars 2013

FästfestFlitens sol lyser över årets fästfest. I soffan ligger mössor, vantar och benvärmare färdigfästade och klara för vidare befordran till lådorna med saker som ska med ut på festivalerna i sommar. Dessutom omvandlas gamla t- shirts till stickgarn. Kanske räcker det för att färdigställa den påbörjade västen.
 
Det trillade in lite fler återbetalningar i mars så vi presenterar här två nya låntagare. Lånet till Kenya är ett grönt lån. Det löper på tio år. Vi har placerat en del pengar i olika långfristiga lån till Indien på fem år och till Kenya, som sagt på tio år. Vad tycker ni som bidragit till att det finns pengar att låna ut? Ska vi placera mer pengar i denna typ av lån (till de allra fattigaste?) eller ska vi istället försöka se till att pengarna kan göra nytta på många olika ställen för att lånen betalas tillbaka snabbt så att pengarna kan lånas ut igen? Vi tar tacksamt emot synpunkter.
 
 
 • Guzal Kumsangir, Tajikistan
  loan A loan to to buy mineral fertilizers and seeds for organizing new business.
   
 • Jumwa's Group Mtsara wa Tsatsu, Kenya
  loan A loan to to pay for eucalyptus seedlings, fertilizer, training and plantation maintenance support.

4 kommentarer:

 1. Om jag får tyck nåt skulle jag säga att några långa lån är okej för det är antagligen mycket fattiga är väl just sånna som behöver mest hjälp men inte enbart utan även en del som snabbt kommer åter för att ny investeras.
  Har för övrigt en del jag skulle skicka men slarvern har försnillat adress.

  SvaraRadera
 2. Självklart får du tycka och vi tar med oss dina synpunkter när det snart är dags att låna ut de pengar som återbetalas den här månaden.

  Vad spännande att du har saker att skicka. Det måste betyda att du befinner dig långt från Trollhättan. Finns du möjligen i Malmö så har vi en medlem där. Vi kommer troligen också att bege oss till Urkultfestivalen i början av augusti och då kommer vi att passera genom hela Sverige till Sollefteå om det går att ordna hämtning då. Annars är
  adressen:

  Föreningen Soluppgången
  c/o Lena Eriksson
  Hörngatan 33
  461 50 Trollhättan

  SvaraRadera
 3. Ska snarast fixa ett paket och skickar i början på nästa vecka hoppas att de kommer att passa eran verksamhet

  SvaraRadera