torsdag 3 januari 2013

Summering av år 2012

Även korta bitar garn kan användas och bli fina i virkade mössor

Dags att summera det gångna året. Efter tre festivaler (Krokstrand, Urkult och Malmö feministiska forum) och tolv månaders återbetalningar ser vår statistik ut så här:
 

 

$9,375.00
$292.47
 
$5,176.99
$239.86
 
$0.00
$2.16
 
$125.00
$6.66
 
$4,073.01
$43.55
0.49%
2.54%
0.00%
0.97%
0.00%
0.02%
*Updated as of Jan 03, 2013 12:01 am
 
I första kolumnen finns våra siffror, i kolumn nummer två medelutlånaren på Kiva. Just nu har vi 198 utestående lån och 154 avslutade lån. Inga låntagare har misslyckats med att betala tillbaka sina lån. Det värsta som har inträffat är att sju har blivit försenade med sina lånebetalningar. Vi kan alltså konstatera att kvinnor som sysslar med odling verkar vara en grupp av låntagare som oftast klarar vad de föresatt sig. Och vi känner oss faktiskt ganska nöjda för vi tror att vi har gjort lite skillnad i världen.
 
Det har inte gått lika bra med bloggen men de senaste månaderna har vi märkt ett ökat intressse. Tidigare har antalet läsare tydligt påverkats av om vi har varit ute och träffat donatorer. Detta hände även i år i augusti för att därefter mer än halveras igen i september. Men utan att vi varit ute och träffat några donatorer vände det i igen oktober. I december hade vi fler besökare på¨en månad än vi vi någonsin haft tidigare! Det är vi också mycket glada för. Vi funderar dock på vad som intresserar alla besökare från Ryssland. Om någon från Ryssland läser det här får ni gärna förklara.
 
Till slut har vi också startat ett team på Kiva, "Knitters for peace". Nu utmanar vi alla handarbetare att följa vårt exempel, omvandla era handarbeten till pengar som ni placerar i mikrolån och gå med i vårt lag för en bättre värld. Låt oss visa att handarbete kan göra skillnad världen.
 
Nu stickar vi allt vad vi orkar och ser vi fram emot nya festivaler eller andra sammanhang där vi kan möta personer som kan vara intresserade av det vi har att erbjuda. Vi tar tacksamt emot inbjudningar på vår mejladress. Vi tar också tacksamt emot garn för att vi ska kunna fortsätta vårt hjälparbete på ett miljövänligt sätt. Änuu mer tacksamt tar vi emot färdigstickade saker om du inte känner för att på egen hand utmana oss i vårt "Knitters for peace" team.
 
God fortsättning och stor tack till alla som hjälpt till att göra det här möjligt! 

 

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar