söndag 16 december 2012

Jämställt bistånd

Av världens fattiga är 70% kvinnor. Därför borde de kanske få tillgång till mer av biståndet än männen. Nu har Kooperation Utan Gränser startat en kampanj för att kvinnorna åtminstone ska få hälften av bistådet. Du hittar den här:
 
‎"Kvinnor återinvesterar 90 % av sin inkomst i sina familjer och i lokalsamhället, medan samma siffra för män är 30-40 %." skriver Kooperation Utan Gränser
 
Vi kan alltså konstatera att vår idé att satsa på lån till kvinnor kan få positiva effekter även för de samhällen där kvinnorna bor. Det gör oss än mer övertygade om att vi faktiskt gör skillnad i världen och det vill vi förstås fortsätta med.

 


Våra donatorer har försett oss med mycket garn men ibland köper vi garn för bara att det så roligt att ha mycket att välja på. När vi köpte garn för 60 kr/kg i secondhandaffärer i Bulgarien trodde vi att vi köpt det billaste garnet vi skulle kunna köpa. Det var fel. Ett bud på en auktion gav oss drygt sex kilo garn för knappt 30 kr/kg. Oanvänt men gammalt. Det var extra roligt att det var ganska mycket grönt som var den färg som saknades för att kunna sticka regnbågsmössor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar