lördag 25 augusti 2012

ErsättningslånFoto: Fredag: Vid Solidaritetstorget
Jenny Staaf tog den här fina bilden på Urkult
                        Allt oftare ser vi på Kivas hemsida att det finns fler låntagare än långivare.En låntagare presenteras på hemsidan i 30 dagar och om det på den tiden inte finns tillräckligt många som vill låna ut pengar till just den personen blir det inget Kiva-lån. Det har hänt med några av de personer vi hade valt att låna ut pengar till. Då får vi tillbaka pengarna och kan låna ut dem till någon annan så för oss spelar det inte så stor roll.

Ett tag oroade vi oss för att låntagarna inte skulle få ut sina lån om det inte fanns tillräckligt många intresserade långivare men nu har vi läst på. Låntagarna är vad vi förstår garanterade lån och om det inte går att få ihop pengarna via Kiva så får de låna via den organisation som skulle administrera lånet. Det gör dock att organisationen måste ta av pengar som kanske var tänkta för någon annan typ av hjälpverksamhet. Kanske måste de lägga ner ett soppkök som kan komma många tillgodo för att istället finansiera ett lån till en enstaka person. Därför ar det viktigt att vi är många som är villiga att låna pengar.

Tre personer som vi lånade ut pengar till i samband med sommarens festivaler fick inte lån via Kiva. Därför ersatte vi dem med följande tre kvinnor.


Shirley Margoth Ventanas, Ecuador
loan A loan to to plant corn and rice and to buy seeds, supplies, urea, and fertilizers for her crops.

Filomina Varevani, GeorgialoanA loan to to cultivate agricultural land.


Maria TARMA, PeruloanA loan to to buy seed and fertilizer for her crops.
Det har trillat in mer pengar på Kivakontot. Återbetalningarna den här månaden räcker därför till ett lån till. Enligt Kiva:s beräkningar blir det vårt 300:e lån! Det gick till:

Jacqwiline Nkubu, KenyaloanA loan to to buy and insure a dairy cow.

Vi önskar dem alla lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar