fredag 24 februari 2012

Det kom ett mejl

Avsändare var Svenska freds- och skiljedomföreningen. Det handlade om modiga kvinnor i Tjetjenien som med ibland fara för sin egen säkerhet, försöker bringa klarhet i vad som hänt alla människor som försvunnit i krigen på 1990- talet. Till sin hjälp behöver de advokater som kan förbereda fallen i Ryssland för att sedan skicka dem vidare till Europadomstolen. Föreningen Tjetjeniens mödrar behöver en advokat till som kan hjälpa dem i detta arbete. Svenska fred- och skiljedomstolen har startat en insamlig för att kunna bistå dem ekonomiskt. En liten insamling bland föreningen Soluppgångens medlemmar har gjort det möjligt för oss att skänka en liten slant. Kanske har du också en slant över? I så fall kan du läsa mer på

http://www.svenskafreds.se/hjalp-tjetjeniens-modrar-att-skipa-rattvisa-for-krigens-offer

Det trillade också in lite mer pengar på KIVA- kontot så vi kunde bidra till att två kvinnor till fick sina mikrolån. En kontroll av vår statistik visade att vi inte lånat ut så mycket pengar till Afrika som vi hade önskat så därför placerade vi båda dessa låneandelar på denna kontinent trots att det inte var odlande kvinnor.

Mary i Kenya sysslar med mjölkproduktion

Loan to Mary Muthoni in Kenya (Activity: Dairy): $25.00


View loan profile at: http://www.kiva.org/lend/395384?_te=tyShumirai i Zimbabwe föder upp kycklingar, förmodligen till slakt, men hon har fyra barn och hon vill trygga sin ekonomi för att kunna betala skolavgifterna för sina barn.

Loan to Neganda1 Group in Zimbabwe (Activity: Poultry): $25.00


View loan profile at: http://www.kiva.org/lend/396359?_te=ty

Nu hoppas vi att det går bra, både för Tjetjeniens mödrar och för de afrikanska kvinnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar