måndag 21 mars 2011

Tre nya kvinnliga låntagare

Den här bilden ska föreställa vår logga ihopsatt av månadens skörd av benvärmare och rundsjalar. Vi som vet ser det nog men för alla andra kanske det inte blev så tydligt.
Det är lika spännande runt den 20:e varje månad då det brukar trilla in ett mejl som berättar hur mycket pengar det finns att låna ut på KIVA- kontot. Vi väntade och väntade och till slut kunde vi inte hålla oss utan vi loggade in. När vi börjat misströsta och tro att det gått dåligt för alla låntagare var det istället tvärtom. För första gången räckte krediten till tre nya lån! Kanske har KIVA bara slutat skicka ut besked om att pengarna finns tillgängliga, eller så har mejlet försvunnit i cyberrymden.

Det är med andra ord dags att presentera månadens låntagare:

Ett lån gick till en kvinna i Armenien som vill utveckla sitt jordbruksföretag med potatisodling och därför behöver köpa utsäde och gödsel.

http://www.kiva.org/lend/283209

Dessutom blev det två lån till mjölkproducerande kvinnor. Den första som också producerar ost kommer från Boliva och hon behövde mer betesmark till sina mjölkkor.

http://www.kiva.org/lend/283298

Den andra, som kommer från Peru, ville låna pengar för att kunna hjälpa en av sina tre döttrar till en sjuksköterskeutbildning.

http://www.kiva.org/lend/283253

Vi önskar dem all lycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar